Ding Dong ..... Honeywell Dörrklockor REVIEW

Martyn Wendon |

Honeywell Dörrklockor

Du kanske har märkt att vi för några veckor sedan lade till ett helt nytt sortiment på webbplatsen - Honeywell Dörrklockor.

Vi är alltid på jakt efter nya enheter som kan utnyttjas i våra Home Automation-system och vi vet från tidigare erfarenheter att Honeywell gör utmärkta produkter, så det var en no-brainer att lägga till deras dörrklocka sortiment!

Detta var en ganska läglig introduktion eftersom min egen dörrklocka var i behov av en uppgradering. Även om den för närvarande är integrerad i min HA-installation och fungerar tillräckligt bra, har jag letat efter något lite mer uppdaterat ett tag nu.

Jag hade också några unika krav:

  • Jag arbetar hemifrån och lyssnar på hög musik, så en ny dörrklocka skulle behöva vara högljudd så att jag kan höra den, eller ha möjlighet att använda flera klockenheter så att jag kan installera en på mitt kontor också.
  • Under de varmare sommarmånaderna arbetar jag från ett trädgårdskontor, så möjligheten att ha hörbara / visuella meddelanden där ute skulle också vara bra.
  • Mitt hus har en sidoport till den bakre trädgården och ofta kommer kurirer och leveransförare till sidoporten först innan de ringer på huvuddörren, så det skulle också vara användbart att ha ytterligare klocktryckningar.

Jag vet att jag tekniskt sett skulle kunna genomföra allt detta med den befintliga utrustningen - en Fibaro Dörr- och fönstersensor meddelar för närvarande min Z-Wave styrenhet när dörrklockan ringer ändå, så jag kan lägga till Z-Wave sirener eller reläer för att utöka detta ganska enkelt.

Men Honeywell-enheterna såg verkligen cool och jag tenderar att försöka se till att alla mina Smart Home-system körs helt autonomt och är 100% tillförlitliga med alla smarta aspekter som ett trevligt att ha tillägg på toppen. Detta gör det mycket mer acceptabelt för resten av familjen och säkerställer att saker fortsätter att fungera normalt även om det finns ett problem med de smartare delarna av systemet!

Så ett par dagar senare hade jag mina händer på en Honeywell DC515NG och en Honeywell DC915SCV och som du kan se från unboxing-videorna nedan, gör de verkligen ingen besviken när det gäller kvalitet!

Jag valde dessa två kit för att ge mig två ringklockor (en för huvudbyggnaden och en för trädgårdskontoret) samt två ringklockor - en trådlös för sidogrinden och en trådlös för ytterdörren (eftersom jag ville behålla vår befintliga ringklocka i mässing).

En riktigt cool funktion med Honeywell Doorbells är att du kan blanda och matcha ringklockor och klockenheter och länka flera ringklockor till en enda klockenhet eller en enda ringklocka till flera klockenheter! Så jag visste att detta skulle göra det möjligt för mig att uppfylla alla de krav som anges ovan.

En liten besvikelse var att även om klockorna kom med batterier så gjorde inte själva klockorna det, så det är värt att se till att du har rätt batterier till hands för att sammanfalla med att din beställning levereras.

Vi kan förlåta Honeywell för detta men eftersom DC515NG bara använder AA-batterier som jag alltid har ett bra utbud av till hands och medan DC915SCV använder C-Cells kan den också drivas från en standard mikro-USB-strömförsörjning. Det är också inte ingår heller men, men de flesta av oss kommer att ha dessa knackar runt någonstans jag är säker på!

Förutom det kommer båda satserna med absolut allt i lådan som du behöver för att installera dem, alla skruvar, fästen och klisterkuddar finns. Klockenheterna kan också lämnas fristående om du inte vill väggmontera dem - de har fina små gummiband på botten och det gör att de kan sitta diskret på en hylla eller skänk.

Efter en snabb genomgång av instruktionerna och en lek med alla funktioner på varje kit var vi ganska imponerade.

DC515NG

DC515NG-satsen levereras med den trådlösa ringklockan förkopplad till ringklockan, så efter att batterier har lagts till fungerar den bokstavligen direkt. Du kan välja mellan en handfull olika ljud och justera volymnivån - på högsta nivå är det verkligen högt!

Du kan också ändra LED-visualiseringen från de övre eller sidolysdioderna, eller båda, samt välja mellan 6 olika färger. När du trycker på klockknappen hörs den valda melodin en gång och sedan blinkar lysdioderna i 12 sekunder (om de är påslagna).

Det finns en liten fördröjning mellan att trycka på klockknappen och klockenheten gör sin sak, mindre än en bråkdel av en sekund, så det är inte riktigt lika omedelbart som den gamla skolans ding-dong som jag hade med den befintliga trådbundna dörrklockan. Jag kommer snart att vänja mig vid det jag är säker på och i verkligheten skulle jag aldrig märka det vid normal användning, det är bara när jag testar att det är uppenbart eftersom jag har både bell-push och chime-enheten satt på bänken samtidigt.

Ett snyggt trick är att om du trycker på klockknappen flera gånger kommer ljudet inte att upprepas, såvida det inte redan har spelat klart. Detta är bra eftersom det stoppar människor som spammar bell-push och får den att ringa flera gånger - något som jag personligen tycker är riktigt irriterande!

Det finns också möjlighet att stänga av ljudet manuellt eller med timer, så att du kan ställa in det på tyst i 3, 6, 9 eller 12 timmar - en bra idé för personer med spädbarn som behöver gå ner för att sova, eller att stänga av ljudet på kvällarna runt Halloween eller jultid för att hålla trick-or-treaters och carolsångare på avstånd ("get orrrrrffffffff my laaaaaand!")

DC915SCV

DC915SCV-satsen innehåller en "trådbunden till trådlös" omvandlare som gör att du kan konvertera en befintlig trådbunden ringklocka till att användas med den trådlösa ringklockan. Som nämnts ovan valde jag den här satsen för att kunna behålla den befintliga trådbundna mässingsklockan på ytterdörren.

Omvandlaren gör det möjligt att ansluta två trådbundna ringklockor och stöder antingen en normal ringklocka med torrkontakt eller en 8 V - 12 V AC ringklocka - användbart om du har ett transformatorbaserat system som ger ström till ringklockan så att den kan lysa upp på natten.

Konstigt nog var omvandlaren inte förkopplad till ringklockan den här gången, men det var bara att trycka på kopplingsknappen på omvandlaren och sedan trycka på antingen ringklockan (om du har kommit så långt som att koppla in den) eller trycka på den lilla knappen under omvandlarens monteringsfäste. Enkla grejer.

Resten av funktionerna är identiska med DC515NG, så jag kommer inte att upprepa dem här!

Jag valde att installera den större DC915-klockenheten inne i huset i hallen på nedervåningen och den mindre DC515-klockenheten i trädgårdskontoret. Som tidigare nämnts finns alla fästen i varje kit så det var helt enkelt ett fall av att skruva fast fästena på väggen så att chime-enheterna kunde monteras på väggen.

Honeywell DörrklockorHoneywell Dörrklockor

När den fysiska installationen var klar "korslänkade" jag ringklockorna så att de båda var kopplade till båda ringklockorna. Instruktionerna är inte särskilt tydliga här, men jag snubblade över det faktum att du kan ställa in olika ljud och inställningar för lysdioderna för varje ringklocka! Du måste läsa instruktionerna noggrant och sedan läsa dem igen ett par gånger, men i princip efter att du trycker på en av klocktryckningarna är alla ändringar som du gör på volymen, ljuden eller lysdioderna inom 12 sekunder inställda enbart för den klocktryckningen.

Detta var en extra och oväntad bonus eftersom det innebar att jag kunde ha olika ljud och LED-färger för att signalera att antingen ytterdörren eller sidoportklockan hade tryckts in!

Så långt allt väl och allt fungerar perfekt - ringklockan som installerats vid sidoporten får båda klockorna att låta med en "Big Ben"-melodi och den befintliga mässingsklockan vid ytterdörren får båda klockorna att låta med en "normal" ding-dong-melodi (via den trådbundna till trådlösa omvandlaren).

Jag hade till en början vissa reservationer angående RF-räckvidden (vi vet ju alla hur detta kan påverka saker som Z-Wave, WiFiLightwaveRF, Visonic, etc). Jag är glad att kunna säga att det inte har varit några sådana problem alls under de senaste veckornas användning med något av kiten.

Dessutom är volymen mer än tillräckligt bra för att höra över min höga musik, även om jag mycket väl kan installera en annan chime-enhet på övervåningen i framtiden så att jag inte behöver ha den på nedervåningen så högt som den håller på att skrämma barnen just nu!

Allt som allt var jag ganska nöjd med den nya installationen ..... MEN ..... och det finns alltid ett MEN ..... de skarpögda bland er kommer att märka att jag nu har förlorat integrationen med mitt HA-system :-(

Detta är sant och jag spenderade en hel del tid på att försöka se om det fanns information om Honeywell "ActivLink" 868MHz RF protokoll tillgängligt som skulle göra det möjligt för dörrklockorna att integreras direkt med något som en RFXCom USB adapter (det finns en 868MHz version som kommer snart).

Tyvärr är detta inte möjligt just nu, så jag har helt enkelt utökat gamla integrationsmetod och använde ett par små reläer som drivs av ett 9V-batteri och är parallellkopplade med den trådbundna ringklockan på ytterdörren.

Honeywell Dörrklockor

Den trådbundna ringklockan aktiverar reläspolarna från 9V-batteriet och ett relä ansluts till den torra kontaktingången på Honeywells trådbundna till trådlösa omvandlare och det andra reläet ansluts till den torra kontaktingången på Fibaro dörr- och fönstersensor. Jag hade redan alla komponenter liggande, inklusive "projektlådan" som innehåller allt, så det var ett ganska snabbt bygge för mig att slutföra - om du ska försöka något liknande själv kan alla bitar köpas online eller från din lokala elektronikbutik.

Honeywell Dörrklockor

Nu när projektet är avslutat och integrationen med mitt HA-system har återställts är jag nöjd med hur det blev. Klockorna fungerar bra för visuella och hörbara meddelanden om personer vid ytterdörren eller sidogrinden och mitt Smart Home kan fortsätta att använda klocktryckningshändelsen för alla möjliga användbara saker som att skicka meddelanden, tända lampor och skicka CCTV-ögonblicksbilder.

Jag funderar nu också på att ersätta den trådlösa ringklockan på sidogrinden med en annan trådlös till trådlös omvandlare eftersom dessa finns att köpa separat och göra en vattentät version av ovanstående så att jag kan få in ringklockshändelserna på sidogrinden i mitt HA-system också. Men för att vara rättvis är det förmodligen overkill, så det kommer förmodligen att lämnas som låg prioritet på att göra-listan för nu!

Hoppas du gillade den här recensionen, kolla in Honeywell Doorbell-sortimentet själv här.

Martyn

   
About the Author

David Bell is the founder of Vesternet. As a contributing author on popular smart home topics including Z-Wave & Zigbee, he’s been cited in a multitude of popular websites, forums & articles over the past 10 years and continues to publish regularly on Vesternet.

With over 25 years in business, and 15 years in home automation, he also heads up all of Vesternet’s commercial initiatives throughout various online channels as an expert in sales, marketing & growth strategies.

Email
LinkedIn